> Advies > Van een date naar een relatie > De tweede date: thriller of killer?

Van een date naar een relatie

De tweede date: thriller of killer?

Belangrijker dan de eerste ontmoeting met een mogelijke partner is de tweede. Als die tweede date niet zo'n succes is wordt het contact vaak verbroken. Maar het kan de moeite waard zijn om niet gelijk op te geven en elkaar toch nog een kans te geven.

De tweede date: thriller of killer?

Soap

Tim, die anderhalf jaar geen vaste vriend had, is in extase. De reden daarvoor is Alex. Ze hebben elkaar op de dansvloer ontmoet, zagen wel wat in elkaar en gingen samen naar huis. De kennismaking was een groot succes. De tweede afspraak kan dus bijna niet misgaan. Tim neemt Alex mee naar een feestje van een vriend. Hij wil zijn vrienden graag laten zien wie hij aan de haak geslagen heeft.

Soap

Het feest is gezellig; Tim en Alex zijn het middelpunt van belangstelling. Tim slaat zijn armen voortdurend om de schouders van zijn nieuwe vriend. Alex voelt zich daardoor eigenlijk een beetje bekeken, op dat feest waar hij buiten Tim niemand kent. Maar daar komt verandering in als Robert, zijn ex, binnen komt wandelen. Robert is met zijn nieuwe vriend, René, die stom toevallig anderhalf jaar geleden een relatie had met Tim. De situatie begint een beetje op een slechte soap te lijken. Alex ziet maar één uitweg en verlaat zonder afscheid te nemen het feest. "In elk geval heb ik hier drie dingen van geleerd," zegt Tim, als hij later bijgekomen is van de teleurstelling. "Voordat ik een nieuwe partner aan mijn vrienden voorstel, moet ik hem zelf eerst beter leren kennen. In de toekomst houd ik me ook in met al te openlijk geknuffel. En verder geef ik niet op; voor de volgende afspraak nodig ik hem uit om met zijn tweeën uit eten te gaan."

Vluchten

Tims beste vriend John heeft het bij zijn tweede date met Patrick wat kalmer aan gedaan. "Bij de eerste ontmoeting hebben we een wandeling gemaakt. Daarna hebben we koffie gedronken, en toen kwam spontaan het idee op om bij mij thuis nog wat te eten te maken. Het was zo gezellig, we hebben non-stop zitten kletsen. Ik heb me enorm op de tweede ontmoeting verheugd, en tussendoor hebben we heel veel contact gehad via e-mail en SMS-jes." Het leek allemaal niet stuk te kunnen. Maar ook Johns tweede date liep uit op een sof. "We zaten te eten en praatten wat, maar ik merkte toch dat hij opeens heel gesloten was. Direct na het eten wilde hij nog een wandeling maken, en ik wist gelijk dat hij dat wilde zodat hij gemakkelijk kon vluchten. En dat gebeurde dus ook. Ik heb nog steeds geen idee wat hem nou dwarszat." Patrick, die aanvankelijk zo bedreven leek in het schrijven van mailtjes, reageerde niet op Johns vraag wat er nou die avond aan de hand was.

De eerste ontmoeting: charmeoffensief

Een eerste afspraak is altijd spannend. Beide partijen doen meestal hun uiterste best om een positieve indruk te maken. Het lijkt soms een dubbel charmeoffensief. Niet alleen u, maar ook uw mogelijke nieuwe vriend wil graag zo leuk mogelijk overkomen. Geen wonder dat de eerste date - als het klikt - vaak een leuke ontmoeting is. Bij de tweede afspraak is de aandacht wat meer op het gedrag van de ander gericht. Er gaan vragen spelen als: is dit echt de ware voor mij, of heeft hij misschien toch karaktertrekken die ik niet zo leuk vind? Bij zo'n tweede afspraak kunt u natuurlijk niet helemaal zeker weten of de ander de juiste partner voor u is: na een paar minuten voelt u al of u iemand sympathiek vindt, maar iemand echt leren kennen duurt op zijn minst enkele weken.

Finetunen

Stel, u had een veelbelovende eerste ontmoeting, en de tweede afspraak valt toch een beetje tegen. Het ligt dan voor de hand om gelijk te denken dat u verder moet zoeken naar een nieuwe kandidaat. Maar het kan de moeite waard zijn om even aan de eerste ontmoeting terug te denken en u af te vragen waarom u hem de eerste keer aantrekkelijk vond. Vond u hem al heel snel sympathiek? Dan is het misschien niet zo gek om dat gevoel nog een kans te geven en de tweede afspraak te beschouwen als de "moeilijke afspraak". Daarna kan alles nog beter worden. Het hem echt leren kennen is eigenlijk het finetunen van de sympathie die u voelde toen u hem de eerste keer ontmoette. En dat gaat vrijwel nooit zonder horten of stoten. Niet uit iedere serie afspraken komt een langdurige relatie voort. Maar het al na de tweede afspraak voor gezien te houden getuigt niet echt van doorzettingsvermogen. Zet er liever pas een punt achter na de derde of vierde ontmoeting: als u tenminste echt heel zeker weet dat die eerste gevoelens van sympathie een vergissing waren.

Test gayParship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Error with static Resources (Error: 418)