> Advies > Van een date naar een relatie > Een blauwtje gelopen - wat nu?

Van een date naar een relatie

Een blauwtje gelopen - wat nu?

Afwijzingen horen bij het zoeken naar een partner zoals calorieën bij slagroom - zonder bestaat helaas niet. Iedereen mag natuurlijk zelf beslissen met wie hij om wil gaan en met wie niet. Maar toch is een blauwtje lopen voor de meesten niet gemakkelijk. Hoe gaat u het beste om met een afwijzing?

Een blauwtje gelopen - wat nu?

Twee kanten aan de medaille

Na de eerste ontmoeting had hij er het volste vertrouwen in: hij vond dat de eerste date heel goed was gegaan. Jammer genoeg ontving hij de volgende dag een mailtje: "Je bent heel aardig, maar." Afgewezen worden is nooit leuk. En vooral niet als u zelf het contact als positief ervaart en hoopt op een tweede ontmoeting. Als er meerdere afwijzingen op elkaar volgen, dan komt de gedachte: ligt het aan mij? Ben ik zo saai en lelijk dat niemand me wil? Of de kritiek gaat de andere kant op: al die mannen die lid zijn van Parship deugen niet. Eigenlijk deugt de hele wereld niet.Zo'n vertekend beeld van de werkelijkheid helpt niet echt. Als alle mogelijke partners niet deugen, is er geen enkele goed genoeg om mee af te spreken - en wat heeft u daar nou aan?

Twee kanten aan de medaille

Houd liever het hoofd koel en uw kijk op de wereld realistisch. U bent niet de droom van iedere man, oké, maar u bent zeker ook niet de nachtmerrie van iedere man. Laat uw zelfbeeld niet afhangen van uw succes bij het zoeken naar een partner. Dat u leuk genoeg bent blijkt wel uit uw relaties met vrienden en familie. Er komen echt nog wel positieve reacties op contactverzoeken. Wie veel contactverzoeken verstuurt, krijgt meer met afwijzingen te maken dan iemand die niets onderneemt. Een afwijzing hoort nou eenmaal bij het zoeken naar een partner. Contact maken via het internet is snel en effectief. U kunt wel tien contactverzoeken in één keer versturen en toch anoniem blijven. Maar daar zit ook een minpuntje aan; een afwijzing is net zo snel verstuurd.

Niet uw schuld

Het kan voorkomen dat u de ene afwijzing na de andere krijgt. Dat hoeft niet per se aan u te liggen. Misschien zoekt u contact met mannen die heel goed in de markt liggen, zoals mannen met een interessant, creatief beroep. Parship-leden die veel contactverzoeken krijgen kunnen bijna niet anders dan veel verzoeken in een vroeg stadium afwijzen. Een afwijzing wil niet altijd zeggen dat de ander u niet interessant genoeg vindt. Het kan ook zijn dat hij inmiddels al contact heeft met een andere kandidaat. Hoe dan ook, de ander heeft negatief gereageerd op uw contactverzoek, maar niet op u persoonlijk. Hij heeft gelezen wat u geschreven heeft, misschien ook een foto van u gezien, maar daarmee kent hij u nog niet. Vat het dus allemaal niet te persoonlijk op, en ga gewoon op zoek naar een andere kandidaat.

Het wordt persoonlijker

Als u over en weer mailtjes heeft gestuurd en u ook al een eerste ontmoeting achter de rug heeft, is een afwijzing meestal wat moeilijker te verteren. Toch geldt ook dan dat de ander u niet echt kent. Als het contact zonder opgaaf van reden beëindigd wordt, kan het gebeuren dat u gaat piekeren. Wat heb ik fout gedaan? Als die vraag maar door uw hoofd blijft spoken kunt u misschien een van uw vrienden inschakelen. Lees samen de mailtjes die u gestuurd heeft, bekijk samen wat u over uzelf geschreven heeft in "Ik over mezelf", en bekijk de foto die u gestuurd heeft. Samen komt u misschien op een andere aanpak. En misschien krijgt u wel te horen dat met uw aanpak niets mis is, maar dat u minder hoge verwachtingen moet hebben. Als u te horen krijgt dat u iets beter anders aan had kunnen pakken, des te beter, dat kunt u dan de volgende keer verbeteren. Maar zorg altijd dat u niet te hard over uzelf oordeelt. Daar schiet u niets mee op.

Vergroting van uw kansen

Misschien zult u ook wel eens een grove en tactloze afwijzing krijgen. Eentje die geschreven lijkt om u te kwetsen. U hoeft dan niet te verbergen dat u zich gekrenkt voelt, maar verlaag u ook niet tot hetzelfde niveau. Stuur een beleefd mailtje waarin u vraagt waarom het op zo'n onvriendelijke manier moest. En ten slotte komen er misschien ook contacten waarvan u een afwijzing niet zomaar accepteert. Dat kan, als er maar een oprechte interesse voor de ander achter zit en niet uw gekrenkte trots omdat u een blauwtje gelopen heeft. U kunt nog een mailtje sturen waarin u schrijft waarom de reden voor de afwijzing (bijvoorbeeld een te grote afstand tussen uw en zijn woonplaats) u niet overtuigt. Geef tegenargumenten, maar als u daarop nieuwe tegenargumenten krijgt, kunt u maar beter accepteren dat de ander niet wil. In dat geval heeft de ander de pech dat hij u niet leert kennen.

Wie het online zoeken naar een partner ziet als een laatste strohalm en heel verbeten op zoek gaat, loopt kans op teleurstellingen. Zie het liever voor wat het is: een vergroting van uw kansen om een vriend te vinden, of om door uw toekomstige vriend gevonden te worden. Gay-Parship wenst u veel succes!

Test gayParship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Error with static Resources (Error: 418)