> Magazine > De wereld van gay-PARSHIP > Is online flirten romantisch?

De wereld van gay-PARSHIP

Is online flirten romantisch?

Online-dating wordt door veel mensen gezien als een doeltreffende manier om in contact te komen met veel potentiële partners. Dat klinkt veelbelovend. Hoe romantisch is het in werkelijkheid?

Online flirten romantisch?

Online-dating is een snelle manier om in contact te komen met veel potentiële partners. Maar gaat daardoor niet een stukje romantiek verloren? Parship wilde wel eens weten hoe haar leden deze moderne manier van contact maken beleven. Wordt het gezien als een doeltreffende, maar onromantische manier om contact te krijgen met een nieuwe partner? Of beleven leden het toch als een nieuwe, moderne vorm van romantiek? De resultaten bewezen dat hier in verschillende Europese landen (België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, Zweden, Italië en Engeland) gemiddeld ongeveer hetzelfde over wordt gedacht. Maar toch zijn er hier en daar enkele opmerkelijke uitschieters.

Zelf doen

Romantiek is iets waar ieder zelf zijn of haar best voor moet doen, of het nou in de echte wereld is of online ("Als je romantiek wilt, moet je er zelf iets voor doen. Dat geldt voor de virtuele wereld en de echte wereld."). Belgische vrouwen zien daar helemaal niets in (0%), slechts een klein percentage Belgische mannen wel (8%). Ongeveer de helft van de Fransen daarentegen is het hier roerend mee eens: 47% van de vrouwen, en maar liefst 57% van de mannen. In de overige landen van Europa is gemiddeld rond de 20% het hiermee eens.

Nuchter

Het nuchterste antwoord ("In dat stadium gaat het mij nog niet om romantiek. Ik wil graag in contact komen met veel interessante kandidaten.") scoort juist weer in België uitzonderlijk hoog. Maar liefst 56% van de Belgische vrouwen en 44% van de mannen neemt dit onromantische, bijna zakelijke standpunt in. In de rest van Europa werd dit antwoord door 12 tot 27% van de respondenten gekozen. Met uitzondering van de Duitse vrouwen (5%) en mannen (8%) en de Spaanse vrouwen (5%). De optie "Het is zo slecht nog niet. Ik vind het romantischer dan een contactadvertentie" werd gemiddeld door een kleine 15% van de respondenten gekozen. Het valt op dat voor dit antwoord per land grote verschillen in het aantal mannelijke en vrouwelijke stemmen te zien waren. België had het grootste verschil: 0% van de vrouwen, 16% van de mannen.

Heel romantisch of juist niet

In Europa koos gemiddeld een kleine 10% voor de optie: "Absoluut niet! Ik vind het anoniem en onpersoonlijk." De Spaanse mannen hadden duidelijk een voorkeur voor dit antwoord; een kwart had deze optie aangevinkt. Het tegenovergestelde antwoord ("Heel romantisch. Flirten via e-mail en telefoon, de spanning voor de eerste afspraak - wat kan daar tegenop?") werd gemiddeld ongeveer door 20% van de Europese mannen en vrouwen gekozen. Vooral de Zweedse mannen (28%) konden zich in dit antwoord vinden.

Vlinders in de buik

Dan blijft er nog de groep over die aangeeft dat een e-mailbericht gemakkelijk boven woorden uit kan stijgen. Gemiddeld vond 15%: "Nou, een beetje. Romantische e-mails geven mij vlinders in mijn buik." Maar er zijn belangrijke uitschieters! Zweedse mannen (36%) en vrouwen (31%), maar ook Engelse vrouwen (31%) gaven aan wel eens een heel apart gevoel vanbinnen te krijgen van e-mail. Maar in Duitsland gaat het er digitaal helemaal zwoel aan toe (vrouwen 45%, mannen 40%). Als u van romantisch e-mailcontact houdt, weet u dus nu waar u dat moet zoeken!

Test gayParship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Error with static Resources (Error: 418)