> Magazine > Single leven > Financiële crisis geen invloed op liefdesleven

Single leven

Financiële crisis geen invloed op liefdesleven

Nu de duurste maand van het jaar weer voorbij is, doen veel mensen een financieel stapje achteruit. Zeker in de huidige periode van economische teruggang. Misschien dat de recessie al invloed had op uw feestelijke inkopen. Wij stelden in een Europese Parship-enquête de vraag of de kredietcrisis een rol speelt in het vinden van uw toekomstige partner. Lees hier de resultaten.

Financiën en liefde

We gaan minder vaak op vakantie, eten thuis in plaats van in chique restaurants en sluiten minder hoge hypotheken af. Allemaal gevolgen van de kredietcrisis die in de hele wereld voelbaar zijn. We besparen waar mogelijk. Maar is dat nu echt zo? Uit het onderzoek blijkt dat de financiële crisis in ieder geval geen effect heeft op de wens de ware liefde te vinden. De helft van onze respondenten reageert op de enquête met het antwoord: “Liefde heeft niets te doen met geld.”

Liefde ook zonder geld

Opvallend is dat alle deelnemende landen aan deze enquête, over het algemeen op dezelfde voet leven als het om dating gaat. De enige uitschieter is Nederland. Daar betwijfelt maar liefst 70% van de mannelijke respondenten of de financiële crisis geen invloed heeft op zijn of haar persoonlijke leven. “Ik blijf dan ook gewoon doorgaan met tijd en geld te investeren, om zo mijn nieuwe partner te vinden. Liefde heeft niets te doen met geld”, vindt ook ongeveer 50% van de andere Europese respondenten.

Extra bewust

Dat ieder nadeel zijn voordeel heeft, blijkt maar weer. Het economisch verval opent onze ogen. “Dankzij de financiële crisis word ik me bewust van wat belangrijk is in het leven. Ik ben nu extra gemotiveerd om iemand te vinden die echt bij me past. Echte liefde is voor altijd en wordt niet beïnvloed door financiële verslechtering”, zo luidt een van de antwoordmogelijkheden waarnaar een derde van de stemmen opging.

Rekening delen

Toch maakt een tiende van de respondenten zich weldegelijk zorgen over de financiële teruggang. Dat de rekening bij een eerste ontmoeting in de toekomst misschien gedeeld moet worden, vinden zij geen probleem. Niet voor niets zijn zij het eens met de opvatting: “Het heeft invloed op wat ik uitgeef aan dating en het ontmoeten van nieuwe mensen.”

Financieel veilig

Voor een andere invalshoek kiest iets meer dan vijf procent van de respondenten. Zij ervaren de kredietcrisis als positief: “Als de financiële crisis mij zal treffen wanneer ik een partner heb, kunnen de rekeningen gedeeld worden. Ik verwacht dat ik me in een relatie financieel veiliger voel.” Wat meer twijfels heeft drie procent van de respondenten, zij antwoordden: “Ik hoopte een partner te vinden, die me een betere levensstandaard kon bieden. Ik acht dit nu onwaarschijnlijk.” Opvallend is dat geen enkele Nederlandse stem opging naar dit antwoord.

Test gayParship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Error with static Resources (Error: 418)