> Succesverhalen > Man zoekt man > Nee heb je en ja kun je krijgen

Man zoekt man

Nee heb je en ja kun je krijgen

Voor Willem (53) kwam Parship toevallig voorbij vliegen. Met alle gevolgen van dien. Want sinds de eerste ontmoeting met Jan (47) is het stel onafscheidelijk. Lees hier over intiem mailcontact en opnieuw thuiskomen. "We hebben aan één woord genoeg."

Tien jaar geleden maakte Willem een nieuwe start. Hij zei zijn baan op, verbrak zijn relatie van dertien jaar en besloot echt voor zichzelf te kiezen. "Ik wilde niet meer geleefd worden door anderen." Willem werd toen - tot zijn eigen verbazing - op zijn 43ste aangenomen bij een musicalopleiding, en kon snel aan de slag bij een theatergezelschap in Duitsland. "Vijf tot acht shows per week, en een leven met heel veel interessante mensen om me heen: geweldig! Aan een nieuwe relatie dacht ik toen niet." Totdat Parship toevallig voorbij kwam op internet.

Nee heb je en ja kun je krijgen
"Ik was sceptisch over internetdaten. Ik dacht altijd, de liefde overkomt je, daar ga je niet naar op zoek. Maar de Parship-methode sprak me aan, omdat je nauwkeurig te zien krijgt waarom een persoon wel of niet bij je past." Willem neemt de proef op de som, onder het motto: "Nee heb je en ja kun je krijgen." Hij correspondeert met enkele kandidaten en stuit al snel op Jan. "Na een paar e-mails merkte ik dat ik weer openstond voor een relatie."

Coming out
"Jan en ik hadden direct intiem contact. We mailden over onze scheidingen en over hoe we onze coming out hadden beleefd. Voor Jan was dat allemaal heel nieuw en ik kon hem daarin steunen." Zowel Willem als Jan zijn getrouwd geweest. Willem meer dan twintig jaar geleden en Jan tot vijf jaar geleden. "De correspondentie ging echt over gevoel en was heel persoonlijk. Het verlangen om elkaar te zien werd hierdoor alsmaar groter. Ik wilde niet meer mailen; ik wilde hem zien."

Thuiskomen
De afspraak volgt drie weken na het eerste contact: "Het was echt een soort thuiskomen." Zowel letterlijk als figuurlijk, want ze spreken af bij Jan in Rotterdam. Willem: "Ik vond het prettig om elkaar gewoon in een privé-omgeving te ontmoeten. Kijk, een café had ook gekund, maar ik wil me helemaal kunnen prijsgeven, en dat doe ik niet zo snel in een restaurant of kroeg." Even waren er zenuwen toen ze elkaar troffen op het station. "Maar het werd heel snel vertrouwd. Al naar een paar minuten. Eenmaal thuis bij hem op de bank was het praten, praten, praten en nog eens praten. En het gesprek loopt na vier maanden nog steeds!"

Niks geen klef gedoe
Willem en Jan zijn na hun eerste ontmoeting onafscheidelijk. Ze zien elkaar dagelijks. En dat hun liefdesgeluk ook op anderen afstraalt, bleek wel tijdens de Gay Pride in Amsterdam. "We stonden naar die boten te kijken en het kon niet op. Eerst kwam een knul van vijfentwintig die ons een roos in de handen duwde omdat hij ons een leuk stel vond. Toen kregen we een aai over onze bol van een echtpaar: 'Zó leuk om jullie samen te zien.' En toen ging ook nog een meisje een foto maken met haar cameramobieltje. Ik zei nog tegen Jan: 'We doen toch niets provocerends!?' We genoten gewoon van elkaar; niks geen klef gedoe."

Driemaal is scheepsrecht
De toekomst kan alleen nog maar goeds brengen, denkt Willem, die toch al twee lange relaties achter de rug heeft. "Driemaal is scheepsrecht, zeg ik nu steeds. Maar serieus, we hebben slechts aan één woord genoeg en dat is echt thuiskomen. Alsof je onbewust een lange zoektocht hebt gehad en hét opeens gevonden hebt." Wel heeft de relatie hem aan het denken gezet over zijn reizende bestaan als musical-acteur. "Ik zou nu iets langer nadenken voordat ik weer een klus in Duitsland aanneem. Natuurlijk wil ik blijven groeien, maar dan wel samen met Jan!"

* Willem is zanger/acteur en woont in Amsterdam. Jan is horecamanager en komt uit Rotterdam.

Test gayParship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Error with static Resources (Error: 418)