> Succesverhalen > Vrouw zoekt vrouw > Liefde overbrugt de afstand

Vrouw zoekt vrouw

Liefde overbrugt de afstand

Als Heleen (43) een contactverzoek naar Carla (42) stuurt, komt haar het profiel bekend voor: "Haar profiel had ik al uitvoerig bekeken; alleen moest ik d'r nog een verzoek sturen. Maar voor ik het wist, was Heleen me voor!" In een ingezonden verhaal doen de Parship-dames hun liefdesrelaas uit de doeken.

"Nadat ik het contactverzoek had verstuurd, reageerde Carla meteen. De berichten volgden elkaar in rap tempo op. Gelukkig heb ik me niet laten afleiden door het automatisch gegenereerde Parship-bericht; dat maakte voor mij namelijk niet duidelijk of Carla ook op zoek was naar een vrouwelijke partner. Omdat het lidmaatschap bijna zou vervallen, wisselden we alvast e-mailadressen uit. Elke dag verscheen er wel een bericht in onze postvakken. De drempel om elkaar beter te leren kennen via een chatprogramma, werd steeds lager. En zo zaten we al snel uren, vooral 's nachts, met elkaar te 'praten' en bleek het on-line goed te klikken. Allebei vroegen we ons af hoe het in het echt zou zijn", vertelt Heleen.

Wederzijds
En zo werd 15 januari 2005 een memorabele dag: de eerste ontmoeting. "We spraken af op de 'Wassenaarse slag'. Al wandelend door de duinen zouden we elkaar dan beter leren kennen. Met name om te ontdekken of de chemie on-line, er in het echt ook zou zijn. Het was prachtig weer, we renden door de duinen en konden geen afscheid van elkaar nemen. Na de wandeling hebben we nog wat gegeten en uiteindelijk kon Heleen mij verleiden tot een kop koffie bij haar thuis. Het voelde meteen erg vertrouwd. Al snel bleek dat de aantrekkingskracht wederzijds was, en de afspraak om naar Brabant te komen was al snel gemaakt: de relatie was geboren!"

Van satésaus tot politiek
"Opvallend is dat het Parship-principe goed heeft gewerkt. Buiten onze informatie naar Parship toe, klopten er nog zoveel meer dingen: zo zijn we allebei buitensporig verslaafd aan pasta en satésaus, hebben we dezelfde muziek- en filmsmaak, en komen onze sociale achtergrond en politieke keuze overeen. Bovendien was Heleen's rode muur in huis dezelfde kleur als mijn bank. Toch zijn we geen kloontjes (behalve onze lengte dan). Zo ben ik gecharmeerd van Heleen's actieve en positieve levenshouding, terwijl Heleen voor mijn rust gaat", legt Carla uit.

Gezinsleven
Carla, verstokte vrijgezel, en Heleen, nog net bekomen van een langdurige relatie en scheiding, vonden een latrelatie in eerste instantie geen slecht idee. Echter, de praktijk wees anders uit. Zo vertelt Heleen: "De afstand tussen Zuid-Holland en Brabant werd steeds vaker met liefde overbrugd; maar erg praktisch was het niet. Aangezien ik co-ouder ben van een vijftienjarige dochter, die daar naar school gaat en een deel van de tijd bij mij woont, bleek Zuid-Holland de beste standplaats. Mijn dochter moest wel even wennen aan de gedeelde aandacht, maar gelukkig klikte 't heel goed tussen Carla en haar. Zo zijn ze beiden boekenwurmen, fervent Friends-fans en verzot op Harry Potter. Ook Carla beviel het gezinsleven boven verwachting goed. In september 2005 trok zij definitief bij mij in."

Ja-woord
Een relatie op afstand was dus al snel van de baan. Sterker nog, het huwelijksbootje kwam steeds dichterbij: "Trouwplannen waren, na Carla's intrek, in vergevorderd stadium. Niet alleen praktisch gezien, maar vooral omdat het goed voelde. We trouwden niet in spijkerbroek op maandagochtend, maar met familie en vrienden aan onze zijde. Dit ontzettend leuke feestje hebben we net achter de rug: op 1 februari 2006 gaven we elkaar het ja-woord! Uiteraard vierden we ons feestje in St. Moritz aan Zee, op de Wassenaarse Slag; echt ónze plek. De dag daarna brachten we door in de grote torenkamer van Hotel New York in Rotterdam. Het waren twee geweldige dagen. 't Voelt echt anders om getrouwd te zijn. Nog steeds verbazen we ons af en toe over hoe goed het gaat en hoe goed 't voelt. Één ding is zeker: zonder Parship zouden we elkaar nooit ontmoet hebben!

Test gayParship gratis

Ik ben
Ik zoek

De Algemene voorwaarden en de privacyverklaring zijn van toepassing. Met een gratis lidmaatschap ontvangt u via e-mail regelmatig aanbiedingen voor het betaalde lidmaatschap en andere producten van PE Digital GmbH (op elk moment opzegbaar).

Error with static Resources (Error: 418)